Waarom groenten zo belangrijk zijn

Mensen die veel groenten en fruit eten hebben een lager risico op hartziekte en beroerte. Ook hangt het eten van groenten samen met een lagere kans op darmkanker. Daarnaast is er een verband tussen het eten van groene bladgroente en een lager risico op diabetes type 2 en longkanker. Groenten levert belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen en voedingsvezels. In groente zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. In groenten zitten bovendien veel bioactieve stoffen.

Groenten levert weinig calorie├źn en veel voedingsstoffen. Het eten van groenten geeft veel voordelen voor de gezondheid en hangt samen met een lager risico op chronische ziekten. Het advies is om minimaal 250 gram groenten per dag te eten. Dat is voor de meeste een behoorlijke uitdaging.

Wij van INYO willen jouw dagelijkse groenten inname verrijken met onze groentesappen. Per flesje zit 300 gram groente en 200 gram fruit koudgeperst. Zo dragen wij een steentje bij aan een gezondere wereld

Bron: voedingscentrum, wikipedia